BELAJAR MEMANDU

1/21/2016 08:16:00 PM

BELAJAR MEMANDU | Akhrinya hajat Mimi untuk belajar memandu yang tersimpan beberapa tahun lepas termakbul juga.Sebenarnya Mimi dah lama berazam untuk belajar memandu tapi selalu tak tertunaikan.Setiap kali nak niat tu ada,adaje halangan.Duit tak cukup la,tak ada masa la dan malas la dan macam-macam lagi.Sampailah hari 7/1/2016 Mimi cuba-cuba pergi tanya kat agen ambil lesen Memandu tu.Mimi ambil di berjaya dan kebetulan berjaya ni dekat je dengan rumah dan tempat belajar pun tak sampai 5 minit naik kereta.Harga yang Mimi dapat rm1100 untuk Manual dan boleh bayar 3 kali.Masa pendaftaran tu kena bayar rm295 tapi boleh bayar deposit rm150.Mimi bayar habis je semua rm295 senang sikit.Dan,duit tu sudah tidak boleh di kembalikan.Hehehe

Pertama sekali kena dengar ceramah dulu dan Mimi bagitau kat orang tu nak datang pada hari khamis 14/01/2016.Masa dengar ceramah tu arghhhh aku rasa cikgu tu seorang je bercakap.Semua pelajar tidoq.mengantok oikkk.Bayangkan dari jam 9 pagi sampai 4 petang.Pengsan tau.Masa belajar tak ada la sampai lama macm tu.Mimi ingat sekejap je mana tau sampai ke petang.Hahahaha.Dah habis dengar ceramah tu Mr H ajak Mimi pergi ke Stadium Batu Kawan untuk belajar bawa kereta.bayangkan Mimi tak pernah-pernah bawak kereta tiba-tiba kena belajar aku rasa macam nak kencing je dalam seluar.Takut !Mula-mula tu enjin selalu la juga mati dan jalan pun macam gelong-gelong.Entah la kenapa.Hahahaha..Dan dah cuba beberapa kali so far Mimi dan pandai sikit cuma Mimi masih tak boleh nak bezakan gear 1,2,3,4,5,6.Hahaha.Gear 1 pandai la tapi bila nak masuk gear 2 atau 3 enjin mati terus.Kah !Tak pun jalan jadi senget.Hahaha

Yang bestnya hari sabtu nanti Mimi akan taste komputer dan harap-harap lulus.tapi macam mana nak lulus buku pun tak sentuh apa lagi nak baca.Mimi ada cuba taste komputer secara online dan syukur lulus tu pun kurang 1 nyawa je gagal terus.Mimi dapat 43/50.Boleh la kan..Kiki..Okey la tu je nak bagitau dan doakan Mimi biaq Mimi lulus ye.Hehehe

You Might Also Like

6 Motivation

  1. Caiyok mimie..msti blh
    Buat yy trbaik

    ReplyDelete
  2. chaiyuk mimi! all the best in everything wuhuw

    ReplyDelete
  3. Good luck mimi.. awal2 mmg cuak, tapi nanti dah ok

    ReplyDelete
  4. Yuuhu. Saya pun cam mimi jugak masa mula2 belajar.  ̄へ ̄

    ReplyDelete

Advertise

Mimi Story